Banner

Banner

woensdag 29 november 2017

OPTIMMO WAARSCHUWT BELEGGERS VOOR 'VRAAG & AANBOD' IN DE HUURMARKT


OPTIMMO - vraag en aanbod op de huurmarktJe zou het niet verwachten van de klassieke makelaar dat u dit bericht krijgt, maar we voelen ons echter verplicht als "stielmannen" om deze info met jullie te delen. Omdat wij met Optimmo drie mensen hebben die full time professioneel met verhuur bezig zijn, willen we onze bevindingen met jullie delen.


De projectbouw loopt de laatste jaren als een trein. Er is bij redelijk wat mensen, die langer dan 15 jaar hun eigen woning hebben,  spaargeld beschikbaar die bij de bank nauwelijks nog iets opbrengt. De keuze voor vastgoed als belegging lijkt wel nog het enige alternatief.

Er is ook een MAAR. Als wij met Optimmo zien dat vele kopers/beleggers hetzelfde type eigendom kopen, om dan te verhuren, dan kan er ook een overaanbod ontstaan in een deel van de verhuurmarkt. Wij zien dat de vraag naar huurwoningen en -appartementen het grootst is bij huurprijzen van 450 tot 650 euro per maand.

Als de belegger “een nieuwbouw” gekocht heeft, zal hij met deze huurprijzen uiteraard niet tevreden zijn. Hij verwacht immers een netto huurrendement per jaar van 7500 tot 9500 euro. (huurprijs maal 10,5 mnd per jaar).

Onze conclusie is eenvoudig : er is een tekort aan goede huurwoningen met een huurprijs van 450- 650 euro/maand en een overschot aan huurwoningen/appartementen met een huurprijs van 700 tot 950 euro/maand.

Het is niet omdat er veel verkocht wordt aan beleggers, dat de huurders in de rij staan om aan de verwachtingen te voldoen van die beleggers. Er is het laatste jaar in de huurmarkt een serieuze “mismatch”(ongelijkheid) ontstaan tussen vraag en aanbod.

Voor meer info contacteer Jan De Potter: jan@opt-immo.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten